Aerobic Gyurcsány

2007.07.08. 12:36

Két kisnyugdíjas beszélget:
- "Én a Norbi módszerével semmire nem mentem, a Gyurcsány-módszerrel viszont szeptember óta hat kilót fogytam."

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonithy.blog.hu/api/trackback/id/tr43113955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka · http://rekanevelo.blog.com 2007.07.17. 17:57:06

szerintem no comment ;)

mick 2007.07.20. 08:41:24

Deske naplojabol vett szoveg tqlqn jokedvre derit.
Ime/ Hogyan fogyasztják a kínaiak a teát? 2007. 07. 17-én a CORVINUS egyetemen tartott bemutató alapján. Előadó egy kínai teatermelő, -feldolgozó. Tolmács: Xiaojing Guo, az ELTE Confucius Intézet igazgatóh.

Alapanyag: a hatféle kínai tea egyikének feldolgozott levele. Terem teafán, vagy bokron. / A „teafű” ezek szerint értelmetlen/. A fogyasztható tea-levél 100-200 g-os zacskóba csomagolva /nem filter/.
Víz, hőmérséklete 80 – 100 ˚C, a tea-félétől függően
Eszközök: három részes csésze 1. alj, 2. maga a csésze, 3 tányér alakú fedél, teáskanna / melegvizes kanna/, fakanál a tea adagolására

Technológia
- a három részes csészét a fedél homorú oldalával felfele az asztalra helyezzük;
- a forró vízből megtöltjük a fedelet;
- a fedélből a forró vizet az üres csészébe öntjük /a csésze előmelegítése/;
- az üres fedelet a csészére helyezzük és a fakanállal a teás zacskóból kimérjük bele a teát;
- a már meleg csészéből a melegítő vizet kiöntjük és helyére a kimért teát adagoljuk;
- a meleg csészében levő teára előbb a teavíz kisebb részét öntjük, úgy, hogy a csésze és a kanna kiömlő nyílása között 20 – 30 cm távolság /magasság/ legyen. A víz esése és a csobogás /turbulencia/ elkezdi a tea-aroma kioldását. Ez tovább fokozható, ha a fedelet a csészére helyezzük és a zárt csészét rázzuk /a la coctail-készítés/;
- az előzőek szerint tea-sűrítményt kapunk, amit forró vízzel tetszőleges töménységűre hígítjuk.

Az oldási idő átlag 3 perc és egy adag teát háromszor használhatunk. A technológia változtatható jellemzőinek /teamennyiség, időtartam, hőmérséklet…/ variálásával egyéni igényeknek megfelelő italt készíthetünk.

Fogyasztás
Ha hárman teáznak, a három csészét egyenlő oldalú háromszög csúcspontjaiban helyezik el. Így mind a három teázó jól látja egymást. Ivás előtt a csésze döntött fedelével elkotorjuk a leveleket onnan, ahol a száj majd érintkezik a csészével. A fedelet ezután úgy helyezzük a csészére, hogy rés maradjon a fedél és a csésze között. Ehhez a réshez illesztjük ajkunkat.

A leírt műveletet a férfiak általában egy- a hölgyek két kézzel hajtják végre. Tartani kell a csészét és a fedelet megfelelő szögben a nyílás miatt, majd a nyíláson keresztül a teát meg kell inni. A hölgyek a fedelet úgy tartják, hogy a szemben levő a teát ivó hölgy szemét ne lássa.
G1.


Köszönöm, Gábor!

Teakészítés, Váli-recept, 1962:
Az alumínium teáskannába vegyél a kád fölötti csapból forró vizet. Két csipet grúz teafüvet bele a barna papírzacskóból. Utána a papírzacskót hajtogasd vissza, hogy bent maradjon, aminek bent kell maradnia. Öntsd ki a teát egy félliteres bögrébe. Négy kiskanál kristálycukor és két citrompótló tabletta. Hideg víz rá, hogy azonnal iható legyen.
A kanna csőrében beépített szűrő, a fű mindig bent marad. Amikor már elfoglalja az adott térfogat felét, öntsd ki a WC-be.
Az így készült ötödik-tizedik tea már penész ízű.
Ha vendéget kínálsz vele, mondd azt, hogy ezt a teát nem ismerheted, ha nem ízlik, nyugodtan hagyd ott.

Mindegyik vendég megitta.
ölel: d.

Maryland33 2007.07.24. 13:53:23

Kedves Kozonithy!
Engem a métaütő fellelési helye érdekel(ne kérdezd hogy jutottam el hozzád:) naon bonyolult) láttam h te tudod hol kapható. Gyerekeim szeretnének egyet, de minden sport boltban hülyének néztek:P
Előre is köszi a választ,írj a mail címemre.Maryland33@freemail.hu

Pálffy András 2007.12.03. 17:35:51

engem is érdekelne hol lehet métaütőt venni. Köszi!
palffyanras@dotcom.hu

Kozonithy 2007.12.03. 20:21:21

Kedves András!

Nem jó az e-mail cím, amit adtál. Se így, se úgy, hogy az anras-t andras-ra írtam át.

A válaszom:
Métaütőt 1500 (vagy 2000?) Ft értékben árulunk, amelyet (ha még van) a Szentjánosbogár Közhasznú Egyesület irodájában lehet megtvenni (VIII. kerület, Horánszky utca 20.). A Szentjánosbogár Irodának a telefonja: 30 / 743 58 60. Valszeg Berecz Rita fogja felvenni. Ő tud bővebb felvilágosítást adni.

De honnan tudtad, hogy engem kell keresni ezügyben?

Adrienn 2008.10.27. 12:21:59

Kedves Kozonithy!
Nekem is nagyon nagy szükségem lenne egy métaütőre. Kérlek írj az e-mail címemre, nagyon sürgős és fontos lenne! (little_smile@freemail.hu)
Köszi előre!
süti beállítások módosítása