Ellepve

2007.01.15. 18:26

Ez most ilyen ego-bejegyzés lesz. Sokszor feljöttem idő közben a blog.hu-ra, de nem jutottam el odáig, hogy írjak is, pedig több mindent le szerettem volna pötyögni, csak mindig az ugrott be, hogy annyi idő alatt, amennyi alatt leírom, amit gondolok épp, sokkal több mindent is lehetne tenni. És tettem is kisebb-nagyobb sikerrel.

Mi is történt velem az elmúlt éveknek tűnő kéthetében? Túl vagyok sok mindenen és most úgy érzem, van egy szabad 20 percem, amikor ezt meghagyhatom az örökkévalóságnak, de legalábbis a blog.hu szerver pusztulásáig.

Történt ugyanis, hogy ez a vizsgaidőszak minden eddiginél brutálisabb, pofozósabb, idegölőbb, agysorvasztóbb, pedig még szigorlatom sincs. Ennek oka, hogy a drága tanarainknak sikerült kb. két hétre besűríteni az összes lezúzós vizsgát. Így előfordult, hogy 2 nap 4 vizsgám is volt köztük az extra bukós statisztikával.
Aztán zsinórban 3 vizsga még, és még ezen a héten kettő, amiből a mait (XIX. századi szoctöri) egy sikeres tétel-melléhúzással kezdtem: UV. Sebaj, ott van még szerdán az ókori filó, amiért már megkaptam a magamét mindenkitől: mondván, nem vagyok normális, hogy felvettem, mert ha nem jártam be (szemináriumom volt közben), akkor végem van. Azért én csak nekimegyek.

Na és akkor az én Max Weber sztorim még a végére. Szóval ez egy tantárgy neve. Erről az ipséről tanultunk féléven át. A vizsga pedig nem egy rózsaszín felhő. Amolyan torokban-szívdobogtatós:

Tanár porig aláz. Izzadok. (Most már én is beismerem, hogy az utcák tisztán tartása a hivatásom, nem ez. Esetleg elmehetek még síküveg-higénia technikusnak... talán.)
- Ember, eddig mindent én mondtam ki maga helyett. Össze-vissza beszél. A közepével kezdi, a végével folytatja és az elejével fejezi be. Meg ne használja azt a szót, hogy "dolog"! Az olyan, mint az "izé". Maga egy diplomás csóka akar lenni, vagy mi?! Hát nem nyűgözött le! Hányasra értékeli a feleletét?
- (legyünk merészek, mert azért alkottam valamit) 2-es vagy 3-as.
- NINCS VAGY-VAGY!!! HÁNYASRA ÉRTÉKELI A FELELETÉT???
- (oké, meggyőzött) 2-es.
- Hmm... Maga szerint ilyen jó indulatú vagyok...?

Beír egy jegyet, bevágja az indexet és a kezembe nyomja.
Felszívódok, indulok elásni magam. Kint lerohannak, hogy na mi volt? Na jó, azért megnézem. 3-as...

Szerintem élvezte, hogy legalább egy percig bukottnak érzem magam.

Állítólag ilyen is volt Max Weber vizsgán:
Fiatalember bemegy. Leül.
- Na! Mondja!
- (remegő hangon) Jó... de... nem kaptam még tételt...
- MAX WEBER!!!

A többi történésről mégiscsak később.
De pl. láttam gyönyörű ködfelhőt, kb. 80%-os szintre szerveztem egy szovátai önkéntes kiruccanást, szervezés alatt van a X. Országos Szentjánosbogár Métabajnokság is, nagyot javítottunk azt hiszem a Vezetőképzőnk rendszerén, teszteljük is nemsokára, megtartottuk Ritával a Bogár első nem magunknak tartott vezetőképzőjét. Szóval van itt mozgás...

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonithy.blog.hu/api/trackback/id/tr1028618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mick 2007.01.15. 21:15:21

Mica!
de rossz volt Neked!
De jó volt Neked!
süti beállítások módosítása