Abortusz

2006.11.29. 00:14

(2012-es kiegészítés: Aki abortuszon gondolkodik, vagy ebben a témában szeretne beszélgetni, tanácsot kérni, a következő bejegyzést, pontosabban a kommentárokat ajánlom elolvasásra, amelyeket "válsághelyzetbe" kerültek és a nekik válaszoló anyák, apák, orvosok, más együtt érző és biztató hozzászólók írtak válaszul. Bejelentkezés után bárki hozzászólhat, kérdezhet. Várunk!)

És az ide írt cikk 2006-ból:

Besüt a hold az ablakon
És lelkem húrjait bömbölve tépi
A rettegés.

Arról ír az erdely.ma hírportál (ők a Népújságból idézik), hogy "A rosszul végrehajtott abortuszok évente 68 ezer halálos áldozatot követelnek – mutatta ki egy amerikai kutatócsoport." (a New York-i Guttmacher Intézet csapata)

Ugyanez a csoport 13 fejlődő ország adatai alapján azt is kimutatta, hogy a rosszul végrehajtott műtét miatt 5 millió asszony kerül fertőzéssel vagy egyéb komplikációval kórházba.
(Forrás: BBC News honlapja)

A szakemberek szerint a nem megfelelően végzett abortuszok száma összesen 19 millió körül mozog évente a világon.
(Forrás: Népújság)

Eddig (kis számolással) napi 52 000 magzatgyilkosságnál tartunk, és akkor még nem esett szó egyik hírben sem az utóbbi évek átlag 26 millió* "megfelelően" végrehajtott abortuszáról...

19 + 26 = 45 millió. Ez napi 123 000 magzatgyilkosságot jelent. Nemde, undorítóan hatalmas szám... Emellett még a naponta éhenhaló gyermekek száma (30 000) is eltörpül.

Van, ahol még a kifejlett embriót is abortálják. Így. (csak erős idegzetűeknek)

Tudom: "túlnépesedés, éhinség, nyomor", meg minden. Elég sok indokot fel szoktak sorolni mellette, de ez akkor is más... Ez akkor sem lehet megoldás... Szépíthetjük akárhogyan, ez gyilkosság, hiszen egy már élő valakit gyilkoltat meg az abortáló! Még akkor is, ha "kegyből" teszi, nehogy nyomorba szülessen. A hajléktalanokat sem lövik fejbe "kegyből"...
(Legfeljebb az egészségügyi okokból végrehajtott abortuszt nem tekintem bűnnek, amikor az orvos megállapítja, hogy mindketten meghalnak, ha nem hajtják végre...)

Te mit gondolsz az abortuszról? Milyen alternatívákat látsz? Komolyan érdekel...

*(Erről a 26 millióról egyébként csak egy helyen találtam említést (itt), de nem tudom megítélni, hogy mennyire biztos adat, mindenesetre ők is 19 millió nem legális abortuszról beszélnek, ahogy a fent említett kutatók is, és 45 millióról összesen, tehát elképzelhetően tartom, hogy igazat szólnak.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonithy.blog.hu/api/trackback/id/tr625368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bíró zoltán · http://www.grain.hu/emlek.htm 2007.04.20. 09:46:30

FÉNYKÉPEK AZ ABORTUSZ UTÁN

CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!

Az USA-ban az abortuszt elítélő emberek száma növekszik! Elsősorban annak köszönhetően, hogy az abortuszok áldozatait bemutató képek széles körben hozzáférhetővé váltak az interneten! A sokkoló hatás a népirtásokat dokumentáló fényképekhez hasonlítható!

Közismert, hogy a náci vagy a kommunista tömeggyilkosok titkolni akarták az általuk elkövetett szörnyűségeket! Napjainkban az abortuszisták is ezt teszik! A nácizmus illetve a kommunizmus azt követően omlott össze, hogy az emberek szembesültek a valóssággal! Az abortuszok széleskörű társadalmi támogatottságát csak úgy lehet megszüntetni, ha az emberek elé tárjuk a valóságot!

Kérem az abortuszt elitélő embereket, hogy hívják fel ezekre a szörnyű dokumentum fotókra az abortuszt támogató emberek figyelmét! A képek megtekintése után az abortusziszák tömegesen fognak az életvédők mellé állni! Ennek köszönhetően sok-sok anyaméhben fejlődő magzatot tudunk megvédeni a biztos haláltól! Kedves Olvasó! Kérem segítsen, hogy hazánkban kevesebb magzatot pusztítsanak el a művi terhesség-megszakításokkal! Kedves Olvasó! Az Ön segítségére is szükség van!

A magzatgyilkosságok áldozatait a magyar jogszabályok nem tekintik embernek! A nácik is így gondolkoztak! A gyilkosságok megkönnyítése érdekében kétségbe vonták azt, hogy az áldozataik emberek! Az alábbi fényképek bizonyítják a magzatok is emberek!

A náci vagy a kommunista gyilkosok elöl sokan megmenekültek! A magzatok nem tudnak elmenekülni! A magzatokat nekünk kell megmenteni a biztos haláltól! Oly módon, hogy mindenkiben tudatosítjuk, hogy Ők is emberek!

Kedves Olvasó! Kérem Önt, ha úgy akar szerelmeskedni, hogy nem akar gyermeket, akkor védekezzen! Sokféle módszer létezik, még olyanok is, amelyeket az egyházak is támogatnak! Pl.: naptármódszer.

Figyelmeztetek mindenkit, a képek szörnyű lelki kínokat okozhatnak! Leginkább akkor, ha valaki nagyon szereti a gyermekeket!

www.grain.hu/emlek.htm

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.05.15. 18:53:30

Szia, már régóta olvasom a blogodat, kint is vagy nálam linkben, de ezúttal nagyon nem értünk egyet.

Elfelejtkezel az egyéni döntési szabadság fontosságáról, vagyis az anya rendelkezik a saját testével, egészen addig, amíg a gyermek - magzat - fejlődési szintje nem éri el azt amitől már "embernek tekinthető". Most nem a filozófiai értelemben, metafizikailag, hanem effektiv, magyarán mire minden szerve kifejlődik, márpedig tudvalevő, hogy az agy csupán a harmadik trimeszterben fejlődik ki.

Abortációt kizárólag az első 3 hónapban lehet csinálni az anya külön kérésére, illetve az orvos tanácsára. Utána kizárólag különleges indikáció esetén szedik ki a gyermeket, vagyis a) veszélyezteti az anya életét b) annyira sérült a gyermek (fogyatékos stb.) hogy nem élne "teljes" életet, és az orvos javaslatot tesz az abortálásra, amit anya nem köteles megfogadni.

Nézeteimet bővebben kifejtettem itt: tetrahid.blog.hu/2007/05/13/next_round_of_abortion

ha érdekel.

Minden jót!

Kozonithy 2007.05.25. 11:28:42

Szia Tetra!

Bocs, hogy még nem reagáltam! Teljesen le van kötve minden vegyértékem: egyetem, munka, egyéb vállalások, és a blogra sem néztem jó ideje.

Azt hiszem,nem érdemes elkezdenünk vitatkozni, mert teljesen meddő vita lenne. Olvasva a cikked első pontját - tetrahid.blog.hu/2007/05/12/abortusz_2 - ebben a kérdésben tényleg teljes mértékben ellenkezőképpen gondolkodunk. A Te megfogalmazásodat felhasználva így írhatnám át az én véleményem:
"1. Maximálisan és teljes mellszélességgel abortusz" ellenes "vagyok, ezügyben semminemű kompromisszumom nincs, nem fogok megalkudni, nem engedek belőle."

És nem azért, mert az Egyház azt mondta, nem is azért, mert így gondolkodna a környezetem, hanem a saját meggyőződésem és hitem kombinációja ez a vélemény, ami ilyen egyszerű: Szerintem minden megfogant magzat élő, egyedi, emberi lény, akit bármilyen mondva csinált vagy valóban kényszerű helyzet (rossz anyagi helyzet stb) oknál fogva megölni emberölés, gyilkosság, egy másik emberi életről, egy másik ember testéről való egyoldalú döntés. Kisebbségben vagyok ezzel az elképzeléssel, de rengeteget gondolkodtam róla, voltam már mindkét oldalon is-is alapon, de langyosnak, és őszintétlennek éreztem magam.

Beszélgethetünk erről, egyenként felhozva érveket és ellenérveket - ha becsszóra mindketten higgadtak maradunk - de azt hiszem Te sem, és én sem vagyok meggyőzhető erről a kérdésről, mert mindketten elvi szempontokból, meggyőződésből, sokat gondolkodva a kérdésen állunk ezen vagy azon az állásponton.

PS.: Továbbá köszönöm, hogy rendszeresen olvasol! Megtisztelő ilyet hallani, mert szerintem abszolút nem valami nagy szám, amiket itt közlök a világgal. :)

Kozonithy 2007.05.25. 14:48:20

Bár azzal, hogy azt mondom: "nem fogok megalkudni, nem engedek belőle", rossz szociológus tanonc vagyok, mert a szociológiának pont az az egyik lényeges pontja, hogy minden társadalmi jelenségről való gondolkodást, minden elméletet bátran kérdőjelezzünk meg.
Mert amit mások (vagy éppen én) magától értetődőnek, vitathatatlannak gondolnak, az sokszor egyáltalán nem magától értetődő, nem szükségszerű. Hanem éppen ellenkezőleg, feltárható okok (illetve feltételek) következménye.

Okod van rá, hogy így vagy úgy gondolkodj valamiről. Úgy alakult az életed, az értékrended, a gondolkodásod, hogy így látod a helyzetet. Nehéz elrugaszkodni, hogy függetlenül(!), más perspektívából is megszemléljük ugyanazt. A hal sosem láthatja a madár szemével a világot (jó, kivéve, ha kifogja a halat a madár).

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.05.31. 02:20:15

Szerintem is meddő vita lenne. :)

Én a szabad döntés miatt vagyok mellette, és mert a párom orvostanhallgató, és simán el tudom fogadni az ő - az orvosok általában - álláspontját, és engem ő meg tudott arról győzni, hogy az embert az idegrendszere és az általa lehetővé tett tanulási-gondolkodási dolyamat teszi emberré, ami egy 3 hónapos kicsinél még nincs meg. Számomra az az élet LEHETŐSÉGE.

Hitrendszerem pedig e tekintetben egoistább, ezért vagyok a szabad döntés híve.

Nem vitatkozni akartam, csak leírni, hogy miért gondolom így. Ami persze CSAK az én véleményem, tehát nem nagy eszmék mögött álló állóháborút akarok. :) Amúgy a Pázmányra jársz? Tanít a Molnár Attila Károly? Isten az a figura. :)

Eszter 2007.10.29. 20:12:43

Láttam a képeket, és a videókat is...Most még jobban erősödött bennem, hogy ez ellen tennünk kell valamit!
Az az egyéniség nélküli( általában fiatal lány) valaki, aki ezt hagyja magán elvégeztetni egészségügyi okokra nem hivatkozva, kívánom neki, hogy kísérje az abortálás tudata egész életén keresztül!!!Ne kímélje!
Az orvos/kuruzsló, aki végrehajtja mindezeket miért nem kerül gyilkosság vádjával a jól megérdemelt helyére?
Régen miért büntették a gyermekgyilkosság formáit máglyán égetéssel, vízbefullasztással?
Most miért nem lehet?- kérdem én.
A fogantatás pillanatától életnek hívják!Akkor ez gyilkosság!
Ha már megcsinálod, neveld is fel!

osszetortlelkek 2010.02.04. 21:49:40

Arról a kétségtelen tényről nem is beszélve, hogy már most is csak pár milliárddal vagyunk többen mint amennyit elbír hosszabb távon ez a sárteke.

A vallást idekeverni meg kicsit furcsa, tekintve, hogy aki egy kis minimális aggyal rendelkezik és teszem azt szájtépés mellett tanulmányozza a pápaság történelmét (nem is kell feltétlen több évszázadot visszamenni) az pontosan tudja, hogy pl a katolikus egyház mennyire vállalhatatlan. Meg amúgy is a vallás (vagy épp hiánya) teljesen magánügy....

osszetortlelkek 2010.02.04. 21:51:18

Gyerekgyilkosság? Na ez meg aztán kétségtelenül ostobaság. Akkor gondolom Kína (lásd ottani születésszabályozás), maga a sátán személyes játszótere lenne? :D

Gábrosz · http://gabrosz.blogspot.com/ 2010.02.05. 13:10:25

@Leonaprofi:
Kedves Leonaprofi! Érdekesek a fölvetéseid. Elgondolkoztam rajtuk. Viszont hadd szóljak hozzájuk!

Én úgy vélem, a Földön mindig vannak jó és rossz sorsúak. És eddig, 6 milliárd emberrel sem esett ki az egyensúlyából még...

Amit a vallásról írsz, azt valójában az egyházról írtad. Ez (legalább) két különböző dolog (hit, vallás, egyház), amit nagyon sokan kevernek. Az egyház: intézmény - és valóban nem lehet tökéletes. Sőt, a középkorban tényleg voltak elég sötét időszakok (volt női pápa is, aki egy körmeneten megszült)... Igen, ezek sokszor jogosak, de kritizálni mindig könnyebb bármit, mint benne tevékenykedni.

Ez erkölcsi téma (is). Az élet kérdése. Nemcsak az egyház(ak)nak van erről véleménye, ugyanúgy minden világi (politikai) intézmény elítéli a gyilkosságot (ld. törvények).
A magzat pedig már élő ember, jogilag örökölhet is. Ki tagadná, hogy nem gyilkosság volna az abortusz is? A különbség csak az, hogy a magzat nem tud ellenkezni. Sőt, fölvételek szólnak arról, hogy abortuszkor már képes a magzat tudatosítani, és próbál védekezni a behatoló eszközök ellen.

A vallás magánügy? A vallást mindigis közösségben gyakorolják a hívők, azon kívül, hogy megvan a személyes kapcsolatuk is Istenükkel.

Kína pedig nyilván gazdasági (pénzügyi...) okokból hozta politikai döntését a születésszabályozásról. De hány politikus tette már el láb alól azokat, akik nem kellettek nekik? Kétlem, hogy ők lennének példaadóak.
A "Sátán személyes játszótere" - na ezen jót mosolyogtam:). Vajon mire gondolhattál? Mindenütt jelen van a rossz, de a jó is, mindig az emberen múlik, hogy ő melyiket választja...

Remélem, elolvasod, amit írtam, mert ha nem is értesz mindennel egyet benne, talán elgondolkoztat egy kicsit.
Minden jót kívánok!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.11.19. 14:27:31

@Shimoda: a csecsemő sem tud gondolkodni, beszélni, alig lát. vagy te tán emlékszel a csecsemő gyerekkori életedre?
senki se.
ez alapján akár azt se tarthatnánk embernek, pedig a csecsemőgyilkosság a legbrutálisabb bűnök egyike.
ahogy az abortusz is egy brutális gyilkosság, barbár, aprító mozdulatokkal
süti beállítások módosítása