In God we trust

2006.07.28. 15:52

Éjszaka van. CNN közvetítést néztem szinkrontolmáccsal az ATV-n(!!!). Libanonból jelentkezett az amerikai hírcsatorna haditudosítója. Elmesélte, hogy ma ki kit merre és hogyan gyilkolt le, de már nem is ez volt a feltűnő. Sokkal inkább az otthoni riporter búcsúzása:

"John, imádkozunk a biztonságotokért! Az Isten óvjon benneteket!"

Erre már valóban felfigyeltem. Idegenül hangzott egy híradó közepén...

Ezután egy Libanonból evakuált család ült be a stúdióba, akik beszámoltak menekülésük egy-egy szakaszáról; elmesélték, ahogy a bombák becsapódásától remegett alattuk a föld és le-leomlottak az elhagyott házak falai. Majd az egész familia egyenként kifejtette, hogy megmenekülésüket egyértelműen Istennek köszönhetik. A riporter egyetértően bólogatott.

Csodálkoztam. Habár közben eszembe jutott, amit egy okos tanárom mesélt, miszerint Amerika akármennyire is a szabadosság világa, szinte nincs ember, aki ne hinné Isten létezését valamilyen formában. Ateisták csak elvétve éldegélnek arrafelé. Az összes dolláron ezt olvassuk: "In God we trust": "Istenben bízunk".

Kíváncsi vagyok, nálunk melyik csatorna híradásában fog ehhez hasonló köszöntés elhangozni bármelyik riporter szájából, és mikor lesz híradás közben élő közvetítés egy olyan családról, akik arról számolnak majd be, hogy életüket csakis Istennek köszönhetik.

Vannak tippjeim.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonithy.blog.hu/api/trackback/id/tr4226639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása