Közgyűlés

2008.10.11. 07:48

Ma van az egyesületünk közgyűlése. Mindjárt indulok (önként :). Tán addig be sem fejezem a postot. De amíg tart a kávém, leírom, hogy...

...nehéz dolog lehet közgyűlést szervezni. Szerencsémre én csak közvetetten vagyok szervező, bár, amiben csak képes voltam, szívesen segítettem. De szörnyű lehet elviselni, tapasztalni, átélni az egyesületi tagok - hogy is lehet ezt szépen mondani? - "jogi fegyelmezetlenségét" (?).

Sokan váltak taggá hirtelen lelkesedésükben valamikor a múltban. Viszont! A tagság a jogok mellett kötelezettségekkel is jár. Ezek közül a leglátványosabb, hogy az évi minimum 1 (nálunk legalábbis nincs több) közgyűlésen meg kell jelenni.

Amennyiben ezt nem teszi meg a tagok a "50% + 1" fője, akkor nem lehet közgyűlést tartani, és ha nem teszi meg a tagok legalább kétharmada, akkor nem lehet alapszabályt módosítani, amihez jelenleg 2/3-os többség kell. (De már rájöttünk: ezeken a szabályokon jövőre változtatni kell! - amihez a jövő évi közgyülin 2/3-os többség kell még. Jó menet lesz azt megszervezni).

Na, de mi is a baj? Az egyik leggázabb, hogy sokan azok közül, akik egykor lelkesen beléptek, de azóta elpárologtak az egyesület, vagyis a közösség életéből, attól ők még tagok maradtak, és mikor rendszeresen nem jelennek meg, és hívni sem lehet őket, mert az elérhetőségeik is megváltoztak (amiket persze nem jeleztek), akkor veszélybe kerül a közgyűlés szavazóképessége, tehát az egész buli.

(... és itt elfogyott a kávém, és mivel idő volt, el kell indulnom.)

...a közgyűlés is lezajlott két napja, és boldog voltam, hogy a szervezőknek mégis sikerült elérniük jópár inaktív tagot, akik így lemondtak (kb. 20-an). Persze ettől még a közösség tagjai maradtak, meg szeretjük őket stb, csak jogilag nem tagok. Így bőven megvolt a szavazatképesség, és reméljük, a következő alkalommal a 2/3-os többség is, hogy nagyobb kaliberű döntéseket is meghozhassunk!

Újra alakultak a műhelyek. Megvannak a jövő évi időpontok. Jómagam továbbra is viszem a vezetőképzőt... a többi meg nem tartozik a nyilvánosságra! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonithy.blog.hu/api/trackback/id/tr27708070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása