Önkéntes blog, ami vagyok

2008.10.01. 07:03

Vicces...

Mivel szeretem az önkéntesség intézményét, és magam is elég sok önkéntes munkát végzek (számításaim szerint évi 700 és 1000 óra között.... de rohadt sokat keresnék, ha csak 4-500 forintos órabérért tenném! - sebaj, majd beírom a CV-be, jól fog mutatni), gondoltam, hogy vannak olyan önkéntesek, akik munkájukról blogot vezetnek. Ez az elképzelésem nem volt alaptalan, hiszen a KSH szerint 400-440 000 között van a  formális  keretek között dolgozó önkéntesek létszáma, akikkel biza évi kb. 42 milliárd forint hasznot hozunk társadalmunk számára! [taps]

Biztos voltam hát benne, hogy néhányunk van olyan lelkes és aktív, hogy erről blogot is vezet. Kíváncsi voltam rájuk, szívesen olvasnám, hogy más önkéntesek mit írnak magukról. Beírtam hát így s úgy a Google-be, hogy "önkéntes blog". Mit ad a Google? Hát az első helyeken nem én jövök ki? De... És nem is nagyon van más. Sőt, szinte egyáltalán nincs, csak egy-kettő. Pl. a napokban indult: http://zoli-onkentes.blog.hu, ahol a blogíró indiai önkéntes munkájáról fog beszámolni.

Bár nem céltudatosan, de annyit írtam már az önkéntességről ilyen-olyan értelemben, hogy első helyre kerültem. Persze, ha csak annyit írsz be, hogy "önkéntes", már más a helyzet, de akkor is.

Mindenesetre meglepő, hogy más, magát tudatosan önkéntesnek valló nem ír blogot munkájáról, pedig érdemes lenne, ha az a célunk, hogy a tudatos önkéntes hozzáállás a Ny-ihoz hasonló legyen nálunk is.

Lehet, hogy eztán kicsit többet írok arról, hogy milyen is ez... Ha már ilyen jó helyre pozícionáltam magam ebben a témakörben - akaratlanul is. :)

Most pedig önként felállok a géptől és elmegyek szociális munka, ill. nonprofit tevékenységi területek I. órára.

Szerző: Kozonithy

1 komment

Címkék: önkéntes

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonithy.blog.hu/api/trackback/id/tr58690127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emmausz 2008.10.01. 21:30:59

Ma a Mária rádió egyik honlapján megjelenő felirat neve: Önkéntes. Gondolom, hogy az egyes intézmények honlapjain hasonló előfordulhat.
süti beállítások módosítása