IGEN.hu

2007.06.25. 02:09

Egykor elkezdtem a Keresztény médiumok az interneten cikksorozatomat, és ígértem, hogy kivesézek jópár oldalt. Igazából ez már megtörtént és doc file-ban itt figyel a gépemen, de az oldalak frissülésével nekem is kezd elavulni a féléve írt szövegem, úgyhogy át kell írni, amire nincs sok időm mostanság. De most mégis nekiveselkedtem az Igen.hu-nak, és szövegbe foglaltam, ami lejött belőle.

Nem egy napi frissítésű oldal, így ha érdekesnek is tartom a cikkeket, csak hetente járnék vissza. De mindenképp pozitív, hogy az utóbbi időben viszonylag nagy fejlesztésen ment keresztül. A főoldal kissé még mindig zsúfolt, viszont a félévvel ezelőttihez képest profi, és a helykihasználtság is megnőtt.

A felső linkfalon elsőként az aktuális szám (Friss IGEN) tartalmából kaphatunk egy minimális ízelítőt (egy-két mondat a cikk tartalmáról és a címe). Pár mondatnyi cikkrészlet azért talán nem ártana. Lehet, hogy egy provokáló, izgalmas mondat miatt már megvenném a lapot.
A második link (IGEN Blog) „jelenleg még nem üzemel.”
Az IGEN Archívum is igen fejlettnek tűnik: 2003-tól 2006 augusztusig láthatóan minden számot feltettek. Kár, hogy nem folytatták. Bár felettébb jó, hogy az akkori hibákat (pl. a legtöbb cikk másképp volt szedve, mint az átlag. Többnyire faltól falig mentek a betűk, amelyek több cikk esetében igen aprók voltak. Vagy az én böngészőmben volt a hiba...) Mindenesetre most olvasható külsőleg.
Előfizetés. Bocsánat, hogy most nem próbálom ki, vajon működik-e a megrendelés motor, de mivel a honlapot most szépen feljavították, és a nem üzemelő részeknél ki is írták, hogy mizu, gondolom, hogy működőképes.
Könyveink címszó alatt találhatók az Igen Kiadó könyvei is. Rá kell kattintanunk az adott könyvre és elolvashatjuk a könyv leírását. Megrendelésre itt nincs lehetőségünk, vagy én nem találtam. (Érdemes lenne legalább egy e-mail címet vagy telszámot beírni. Vagy akár egy olyan egyszerű kis megrendelő motort.)
Találunk még egy Fórumot is. Kevés a hozzászólás, de frissek a dátumok, amelyet a honlap újraindításának tudok be.
Régen létezett a Hírlevél menüpont is. Most egy kis tudatos keresés után a fenti regisztrációnál találtam meg a feliratkozási lehetőséget, amelyet egy nem tudatos böngésző nem fog megtalálni. Szerintem olyan jó és tartalmas az a hírlevél (ugyanis járatom), hogy egy külön feliratkozós linket vagy oldalsó dobozt meghagynék neki. A hírlevelek szerencsére nem az önreklámozásról szólnak, hanem többnyire meglehetősen sok vallásos témájú programról adnak tájékoztatást. Ingyé persze...

Az oldal legalján megtaláljuk még az impresszumot és médiaajánlatnak hívott „itt egy e-mail cím, keress, ha hirdetni szeretnél” írást is. Oké, ha titkosak az infók, de ha kint vannak az árak, sőt mi több, az olvasottsági statisztikák (pl. napi oldalletöltés, célközönség stb.) akkor hirdetőként azonnal tudok kalkulálni, és ha tetszik az ár/érték arány, már rendelem is a felületet.
Viszont van RSS!!! Micsoda meglepetés! A szinte kizárólag blogokon vagy a legnagyobb hírportálokon található szolgáltatás itt is igénybe vehető. (A lényege, hogy ha van RSS-olvasónk, akkor ezzel a szolgáltatással pontosan nyomon követhetjük, ha frissítés történt az oldal tartalmában: azaz új cikk került fel.)

Konklúzió: Összességében nem rossz oldal, és a szövegéhesebb olvasóknak kifejezetten aranybánya. Jó nevű keresztény újságírók kezdték pályájukat az IGEN újságíró sulijában. Az ő a cikkeiket kis keresés után meg is találjuk az Archívumban.

Kellemes böngészést!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonithy.blog.hu/api/trackback/id/tr66105238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mick 2007.06.25. 09:24:55

Ezt máris elküldheted Krómernek, mert jó, mert hasznára lehet. (Érdekes, ő a főszerkesztő, de az IGEN honlapból ez nem derül ki!)
emil: kromeri@axelero.hu
csocsi

Kozonithy 2007.06.26. 07:59:20

Na jó, lehet, hogy elküldöm neki...
süti beállítások módosítása