Tegnap "munkából" tömegközlekedtem hazafelé a 4-6-ossal. Hazamenő csúcsforgalom volt, rengeteg ember mozgott, a villamosok egymást érték.

15 perc leforgása alatt két megmosolyogtató "sóhajt" is hallottam.

Jászai Mari tér: Magas hazafelé igyekvő népsűrűség a megállóban. Egy 25 körüli lány zaklatottan megszólal társa felé:

Mi a szart csinál itt ennyi ember?

(10 perc múlva) Budai hídfő: Rengeteg ember száll le a villanyosról, és orientálódik a HÉV felé. A néppel szemben egy tinicsaj és barátja tülekszik kicsit agresszívan, hogy még elérje a sárga kígyót. Nem sikerült, majd megszólal a kiscsaj:

A f.szom ebbe a sok emberbe!!!

Szerintem nyilvánvaló, min mosolygtam...

Bírom, ahogy az emberek félig öntudatlanul kívül helyezik magukat a társadalmon. Ők egyének, rájuk nagyon kell vigyázni, mert belőlük csak egy van. A többiek sokan vannak, ők könnyen pótolhatók, de belőle csak egy, így nem pótolható. Számára biztosítani kell az összkomfortot minden téren!

Abszurd, de mégis így gondolkodunk sokszor. De nem?

Szerző: Kozonithy

2 komment

Címkék: gondolatim

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonithy.blog.hu/api/trackback/id/tr69739873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emmausz 2008.11.02. 18:37:29

Mi a szart csinál itt ennyi ember? Szerintem szarakodnak. Aki Budán volt, az Pestre akar menni, aki Pesten volt az Budára akar menni. Mert a munka azt jelenti, hogy innen oda megyek, ha pedig ott laknék, akkor ide. Helyben nem lehet dolgozni. Helyben semmit se lehet, ezért kell migrálni.
HA otthon maradnék, az a sok ember, aki nem maradt otthon, egyáltalán nem tudna rólam, még a létezésemről se, a kiválóságomról meg pláne nem. De ha a sokaságba vetem magamat, akkor én is valaki vagyok. Akit pl. idegesít az a sok mikróba, senkiember, akitől nem látszom.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.11.04. 12:45:30

Ez pontosan így van. Ezért vannak nekem ilyen szerencsétlen etikai elveim. Én is egy vagyok a tömegből. Kár tagadni.
süti beállítások módosítása