Mi és a MÁV

2007.05.14. 10:20

Egyetemista diákként naponta vonatozom 20 km-t összesen 6-szor egy héten (demerthogy szombaton is). A bérletem május előtt 960 Ft-ba került, amelyet egy normális összegnek gondoltam. Most 3990-et fizetek ugyanezért a bérletért. Vagyis fizetnék, ha tudnék...
De nem tudok, mert az egyetemünk megállójánál nincs a pénztárban 20 km-re szóló bérlet. Vagyis volt, de elfogyott (az eddig ott töltött 4 évem alatt először!!!). A pénztáros mondta, hogy 200-at szokott kérni a központtól, de most csak 10-et küldtek több fajtából is. (Több ezer fős egyetemről van szó.)
Számolni kezdtem. Egy hónapban kb. 24-szer utazom oda-vissza. Egy út 150 Ft, így 300 Ft naponta az utazás. Ez 7200 Ft havonta. Ezután komolyan örömmel fogom kifizetni a 3990-et. De undorítónak tartom, hogy még ez sem elég nekik, hanem naponta vetetnek velünk jegyet, hogy még-még-mégtöbbet kifacsarjanak belőlünk.
A jegyárakról nem a MÁV tehet elsősorban, hanem a minisztérium, ezt elismerem. De ha a MÁV nem ad bérletet, arról már csak a szeretve tisztelt Cég tehet! Köszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonithy.blog.hu/api/trackback/id/tr5375542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása