Ahogy megígértem, írok néhány totál laikus gondolatot a mai keresztény internetes médiáról. Úgy ahogy én, a júzer, tehát a felhasználó látom, érzékelem, fogom, tapasztalom.

Hogy melyikkel kezdem, csupán azt jelzi, hogy melyikre találtam rá legelőbb a neten vagy melyiket dobta ki előbb valami kereső. Tehát a sorrend semmiféle fontossági sorrendet nem takar.

FiatalOK – Keresztény ifjúsági magazin online:


Első nekifutásra tetszik a baloldalon található linkfalnak tűnő rovatfelsorolás, de a kattintási szándék után rájövünk, hogy az mindössze a nyomtatott újságban található rovatok felsorolása. Ettől aztán félkésznek tűnik az oldal, de valószínűleg nem is egy linkfal készítése volt a szándékuk. A főoldalon még cikkrészleteket találunk a legújabb számból, amely régen mintha nem frissült volna, de most ha jól látom, újabb cikkeket helyeztek ki. Minden cikkrészlet végén a megrendelési lehetőségre mutató linket találjuk.

A jobboldalon találjuk magát a megrendelési lehetőséget, és ugyanitt ingyenes számot is kérhetünk bemutatóba, ami alapvetően nem rossz ötlet, de komolytalanná és hiteltelenné teszi a kezdeményezést az a tény, hogy közel egy éve rendeltem ingyenes példányt, de máig nem jött meg.

Ugyanitt találjuk az adventista Reménység Rádió linkjét (ők nem linkelnek vissza, ami marketing szempontjából ha jól tudom, hiba, mert így a link csak elviszi a látogatót). A lap alján egy újabb Reménység Rádió-linket találunk, lejjebb pedig egy szintén adventista johir.net-re mutató hivatkozást, de ők sem linkelnek vissza. A két „reklám linkben” (nem tudom, kapnak-e érte valamit) egyébként tetszik a másik egyház felé való nyitás, és a kapcsolat kiépítésének a gondolata, de ezt valahogy jobban le kéne kommunikálni. Nem ismerem a nyomtatott formáját a lapnak, lehet, hogy ott találjuk meg ezt.

Dizájnilag az inkább lányos színösszeállítást, és a bal felső sarokban érdekes arcot vágó két fiatalt leszámítva egész szép az oldal, de az alapszínt valamilyen uniszex színösszeállításra cserélném. Az oldal létrejötte egyébként 2006. május 10. – de azóta nem sokat fejlődhetett, és látogatója sem volt túl sok, amire a számláló állásából következtetek. Tehát a reklámja sem túl nagy.

Konklúzió: Ha lenne a szerkesztőkben akarat, ambíció, sok mindent kezdhetnének az oldallal, hiszen egy fiataloknak szóló orgánumról van szó, akik közül sokan felettébb hosszú időket töltenek a számítógép előtt. Ezért lehetőséget kéne teremteni nekik a folyamatos kommentálásra, hozzászólási lehetőségre. Esetleg egy fórum – és annak erőteljes hirdetése az újságban, illetve más reklámhelyeken az interneten – vagy maradásra és továbbolvasásra késztető jó címek és témák sokat segítenének. Akár még az útkeresőknek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozonithy.blog.hu/api/trackback/id/tr9273585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása